Planlæg offentlig transport på forhånd

rejser

Skal man med toget eller bussen på en rute, som man ofte tager, er det ikke sikkert, at man behøver at planlægge så meget. Især ikke hvis man bor i en større, by hvor toget eller bussen kører ofte. I mange tilfælde kan man blot tage hen på stationen eller banegården og så skal man ikke vente i lang tid. Af og til skal man dog på længere ture med offentlig transport, og i disse situationer har man brug for at planlægge sig ud af det i højere grad.

Gør rejsen lidt rarere og hurtigere

For det meste er det folk, som ikke selv kender til offentlig transport, som taler dårligt om det. De har nogle fordele om denne måde at rejse på, men meget ofte er det dog helt uberettiget. Mange af disse mennesker kender formentligt heller ikke til rejseplanen, som ellers er en god hjemmeside. Her kan man planlægge sin rejse således, at man bruger så lidt tid som muligt på at vente. Når man er på en længere rejse med offentlig transport er man ikke interesseret i at vente og derfor er denne form for transport en god ting.

Inden man tager ud gør man slet og ret det, at man finder den føromtalte hjemmeside. Så skriver man hvor man skal køre fra, ofte vil det være ens adresse. Dernæst skriver man hvor man skal hen, altså destinationen. Ud over det skal man også skrive datoen, med mindre, at dagen er samme dag du skriver det. I så fald vil den blot som default være dags dato. Du kan også vælge et tidspunkt for hvornår du skal ud og rejse. Skriver du intet tidspunkt vil den tage som default, at du forlader hjemmet inden for et kvarter.

Få adgang til rejseplanen med mobilen

Efter man har indtastet de givne informationer er man klar til at rejse og tage afsted. Dernæst vil man blive glædeligt overrasket over offentlig transport hvis ikke det er noget man gør sig så meget i. For det meste vil man nemlig opleve, at rejsen forløber helt som websitet foreskriver. Indtil minuttet kan man regne med, at den givne bus og det pågældende tog går. Det skaber en tryghed og det gør, at man kan være sikker på, at man når frem i tide.

Er det første gang man bruger offentlig transport vil man formentligt opleve, hvordan man fremover får større lyst til at bruge samme form for transport. Det kan nemlig gøres nemt og effektivt og man oplever nye ting. For at rejse ved hjælp af offentlig transport gør, at man møder andre mennesker.

Cykler man alene eller sidder man i sin bil vil man sjældent være så direkte i kontakt med andre mennesker. Denne kontakt kan ellers skabe nogle interessante øjeblikke med andre mennesker, som kan gøre hverdagen lidt sjovere. Dette er da også en af grundene til, at mange vælger at bruge offentlig transport.

Det er set mange gange, at folk, som har taget den samme rejse via offentlig transport flere gange, er faldet i en god snak. En sådan snak kan ofte ende med, at man bliver rigtig gode venner. Det kan endda være med til at skabe grundlaget for et godt og langt venskab.